Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Τα χειρότερα έρχονται

Μόλις χθες έγραφα :

"Το μεγάλο πρόβλημα είναι η καταστροφή στις περιουσίες βιοπαλαιστών . Με αυτή την κίνηση (μιας και το πλιάτσικο δε γίνεται από τους α/α , αλλά από εγκληματίες) φέρνουν μέρος της κοινωνίας εναντίον του Κινήματος και το αποριζοσπαστικοποιούν φέρνοντας την κοινωνία πιο κοντά σε συντηρητικά και αντιδραστικά μέτρα."

Αντιγράφω από το in.gr :


"Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενδέχεται να κηρύξει τη χώρα από την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, εάν μέχρι τότε δεν έχουν σταματήσει οι ταραχές, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί και άρση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Ήδη, έχει δοθεί εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να συλλαμβάνουν όποιον προκαλεί βανδαλισμούς, ενώ για την προστασία της δημόσιας περιουσίας, αλλά και της δημόσιας ασφάλειας αποφασίστηκε να εφαρμοστεί το άρθρο 11 του Συντάγματος από την Πέμπτη, αν δεν έχει αποκλιμακωθεί η κατάσταση.

Βάσει του άρθρου 11 του Συντάγματος, απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας, σε περιοχές που έχει διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή.

Παράλληλα αποφασίστηκε να ζητηθεί η συνδρομή ευρωπαϊκών κρατών, εφόσον οι ταραχές επεκταθούν, με την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση διαδηλώσεων (κυρίως από Γαλλία, και Βρετανία).

Την Πέμπτη επίσης θα αποφασιστεί αν η κυβέρνηση θα κάνει χρήση των διατάξεων του πρόσφατου νόμου της Μαριέττας Γιαννάκου για την άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, αφού οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν εξακριβώσει ότι η πλειονότητα των μολότοφ που χρησιμοποιούν οι κουκουλοφόροι, παρασκευάζονται στα εργαστήρια πανεπιστημιακών ιδρυμάτων."

Συνοψίζοντας :

1. Κήρυξη χώρας σε έκτακτη ανάγκη

2. Άρση ακαδημαϊκού ασύλου

3.Απαγόρευση του δικαίωματος του συνέρχεσθαι

4.Εισαγόμενη καταστολή από το εξωτερικό


Το κακό είναι ότι τα παραπάνω μπορεί να συμβούν . Το πολύ κακό είναι ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας θα τα δεχθεί αδιαμαρτύρητα. Το αληθινά καταστροφικό όμως είναι ότι έχουν μπει οι βάσεις για να εφαρμοστούν και να παγιωθούν παρόμοιες συντηρητικές και αντιδραστικες πρακτικές και στο μέλλον χωρίς αντιδράσεις , παρακάμπτοντας τα όποια κοινωνικά αντανακλαστικά που θα έχουν απομείνει .



Και μία σημείωση . Ακούω πολλούς που λένε ότι φοβοούνται να πάνε στο κέντρο και στα Εξάρχεια διάφορα τέτοια γραφικά . Θα μιλήσω για μένα . Όταν βρίσκομαι τόσο στα Εξάρχεια όσο και στο ΕΜΠ (Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου) , νιώθω μεγάλη ασφάλεια μιας και ξέρω ότι δεν υπάρχουν κοντά μου αστυνομικοί. Με το που προσεγγίζω τα Εξάρχεια μυρίζω τον αέρα της ελεύθερης , ανατρεπτικής και ριζοσπαστικής σκέψης (μια μικρή μπόχα που αναδύεται δεν οφείλεται στη ρύπανση της ατμόσφαιρας , αλλά στους ασφαλήτες που είναι μόνιμα στην Πλατεία). Αντίθετα όταν κυκλοφορώ στο υπόλοιπο κέντρο και ειδικά όταν περνάω από καμιά Ακαδημίας ή Σόλωνος όπου πάντα υπάρχουν διμοιρίες των ΜΑΤ αλλάζω πεζοδρόμιο (βλέπετε φοράω πάντα μόνο μαύρα : κάτι σαν το blog μου , αλλά σε κινούμενο και με μάζα 100+ κιλά :P , ενώ συνήθως έχω και μούσια , οπότε βρίσκομαι στη ζώνη υψηλού κινδύνου για 'προληπτική προσαγωγή') ...

Τους μπάτσους και τους ασφαλήτες φοβάμαι , όχι τους α/α .

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καπου διαβασα τη σωστη απορια: "Και τι θα γινει αμα σκοτωθει διαδηλωτης απο πλαστικη σφαιρα του Φον Μπατσεν?" Γιατι οι εισαγομενοι μπατσοι δεν ξερουν απο ελληνικη μολοτωφ και πώς θα αντιδρασει ο Ματσουα Ντε Παγι (γαμω τα CRS btw)? Εβλεπα βιντεο στο μπιμπισι οπου οι ΜΑΤαδες, αγερωχοι κανανε ντου στους αναρχικους και οι μολοτωφ πεφτανε βροχη. Εβλεπες τα γουρουνακια να κανουν πιρουετες, να κανουν κωλοτουμπες, να πηδανε πανω απο μπουκαλια που μολις ειχαν πεσει και τετοια αλλα να προχωρανε συνεχεια. Οι δικοι μας τελοσπαντων εχουν αποκτησει μια αλφα ανοσια στο μπουκαλι. Αμα φαει ο Βαν Ντερ Μπαατς απο το Ααχεν το πρωτο μπουκαλι, πού ξερεις ποσο θα χεστει πανω του και τι θα κανει?

Κατα τα αλλα, ο Ελλην Σαρκοζυ, ειναι Σαρκοζινα και ψηλη, πολυ ψηλη.

Την καλησπερα μου.

mach3 είπε...

Μία φανταστική κίνηση απο τα παιδιά που συμμετέχουν στο βίντεο, αυθόρμητη κι αληθινή που δείχνει τι θα μπορούσε να υπήρχε στη θέση της αλαζωνείας του "κέντρου" της πόλης μας. Κάποιοι όμως σκέφτονται να φέρουν φονιάδες απο το εξωτερικό για να σπάσουν τη μπάλα απο αυτά τα παιδιά. Θα τους περάσει?

mach3 είπε...

Χάθηκε το link από το βίντεο. Σας το παραθέτω εδώ:

http://www.tvxs.gr/v1387

voithostyrempora2 είπε...

Καλησπέρα (πρώην?) συνάδελφε plagal που είσαι εκεί στα ξένα και κρυώνεις :P .

Ναι , η αλήθεια είναι ότι σε επιχειρησιακό επίπεδο είναι αρκετά διαφορετικά τα πράματα στο εξωτερικό , από όσο τουλάχιστον έχω δει. Με το που κάνεις κάτι σε συλλαμβάνουν , αλλά το θέμα είναι ότι μετά τη σύλληψη σε σέβονται , ούτε σε ψεκάζουν με χημικά μες στη μούρη , ούτε σε βαράνε με το γκλομπ ανάποδα , ούτε πάνω 3 μπάτσοι πάνω σε έναν συλληφθέντα και τον σαπίζουν . Εδώ άλι υάρχει μια σχετική ανοχή και φεύγουν μολότωφ σχετικά άνετα , αλλά μετά πάνε και πιάνουν έναν άσχετο και όταν δεν υπάρχουν κάμερες μρποστά τον μαυρίζουν στο ξύλο ...


@mach3

Το 'γρηγορα, γρήγπρα , είναι αγωνιστικός χώρος εδώ' τοαπήλαυσα πραγματικά. Αυτή η χαμένη ανεμελιά. Κωλο ΣΑΕ , ΣΗΕ , Πεδία Β , καταραμένη ανεργία και οικονομική κρίση ...

Ανώνυμος είπε...

Πρωην συναδελφος προπτυχιακος, αει συναδελφος ετζινιρ (μη βλασφημειτε το ΤΕΕ).

Διαφωνω λιγο με την αποψη που εχεις για τους φορειν μπατσους. Ειδαμε πχ τα καλα των Ιταλων στη Γενοβα (οι Ιταλοι μπατσοι εχουν μεσα αυθεντικους φασιστες, μουσολινικους, πιουρ), ενω και οι Γαλλοι ας πουμε οι CRS εχουν τη χειροτερη φημη. Για γερμανους και τα λοιπα, μαλλον παντως εχεις δικιο.

Τσ(μπ)ιαρς

ΥΓ. βγαλε ρε συ το captcha, σπαει ορχς.