Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Είμαστε όλοι ίσοι, σχεδόν όλοι...

Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε στην επικαιρότητα τις απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με μπροστάρηδες τους ηλεκτροδηγούς του μετρό (ΑΜΕΛ ΑΕ- Αττικό Μετρό Εταιρεία Λειτουργίας ΑΕ).Μετά από μερικές ημέρες απεργίας, η Κυβέρνηση επιστράτευσε τους ηλεκτροδηγούς και επίταξε τις υποδομές του μετρό. Με αυτό τον τρόπο η Αττική επέστρεψε στη συγκοινωνιακή ομαλότητα.Λινκ δε βάζω μιας και όλα αυτά είναι πολύ πρόσφατα και γνωστά σε όλους.

Προσωπικά με εντυπωσίασαν οι δηλώσεις των Υπουργών της Κυβερνησης.Συγκεκριμένα ο αρμόδιος Υπουργός για τις συγκοινωνίες Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:
«Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορεί να είναι όμηροι συντεχνιακών συμφερόντων» δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, ενώ τόνισε ότι στο διάλογο που είχε διεξαχθεί έγινε σαφές ότι δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο, για κανένα εργαζόμενο.
ενω ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε:

Δεν υπάρχουν περιθώρια να εξαιρεθούν κοινωνικές ομάδες από τις διατάξεις του νέου μισθολογίου ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου.


Αυτό μάλιστα,το καταλαβαίνω. Η Κυβερνηση Σαμαρά δηλώνει κατηγορηματικά ότι εξαιρέσεις στο ενιαίο μισθολόγιο δε μπορούν να γίνουν.Ακόμη και για ηλεκτροδηγούς που εργάζονται βράδια, Σαββατοκύριακα και αργίες.Ακόμη και για τους ελεγκτές κυκλοφορίας της ΑΜΕΛ που κάνουν αντίστοιχες βάρδιες ή και για τους ηλεκτροτεχνίτες που κάνουν συντήρηση του δικτύου 1 με 5 το πρωί.Μπορεί να είναι σκληρό,αλλά αν θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή,πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη να σωθεί η χώρα.Στη νέα αυτή εποχή δεν υπάρχει χώρος για συντεχνιες και συμφέροντα ευγενών καστών.Ο ίδιος ο Υπουργος Οικονομικών τόνισε με έμφαση ότι από το ενιαίο μισθολογιο δε μπορεί να εξαιρεθεί ΚΑΝΕΙΣ.Εγώ την Κυβερνηση την εμπιστεύομαι και την πιστεύω.Εστω και καθυστερημένα εμπεδώνει το αίσθημα δικαιοσύνης και ισότητας στην Ελληνική κοινωνία.Κάνει ένα βήμα μπροστά διατρανώνοντας ότι είμαστε όλοι ίσοι.

Oh wait:


Αναστέλλεται μέχρι νεωτέρας το δεύτερο «κούρεμα» μισθών στους δημοσίους υπαλλήλους, το οποίο προβλεπόταν από το Μνημόνιο να ισχύσει από 1ης Νοεμβρίου 2012.
Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή, το υπουργείο Οικονομικών  «παγώνει» τις περαιτέρω περικοπές που προβλεπόταν να υποστούν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών (εφοριακοί, τελωνειακοί κ.λπ.).

Ο ίδιος Υπουργός της ίδιας Κυβερνησης  3,5 μηνες πριν (Οκτώβριος 2012) πέρασε τροπολογία νύχτα που εξαιρεί από το ενιαίο μισθολογιο τους υπαλλήλους του , ω του θαύματος, Οικονομικών.Αλλά αυτός ακριβώς ο Υπουργός μας είπε ότι από το ενιαίο μισθολόγιο δε μπορεί να εξαιρεθεί ΚΑΝΕΙΣ. Ε,μάλλον θα εννοούσε σχεδόν κανείς.Οι εδώ και 32 χρόνια μόνιμα και σκανδαλωδως ευνοημένοι μέσω παχυλών μισθών και προκλητικών επιδομάτων, οι μέχρι το κόκκαλο (συμφωνα με όλες τις έρευνες και αναφορές) διεφθαρμενοι, οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών (οι οποίοι δουλεύουν 8ωρο και πάντα σε ώρες γραφείου και όχι 1-5 το πρωί) εξαιρέθηκαν νύχτα,όντας κράτος εν κράτει,χωρίς να ανοίξει μύτη.Ούτε ΜΑΤ πηγαν πουθενά,ούτε επιστράτευση έγινε,ούτε Υπουργοι βγήκαν να δηλώσουν ότι ειμαστε όλοι ίσοι και ότι καμία εξαίρεση δε μπορεί να γίνει.Η δε είδηση έπαιζε 15ο θέμα στα σάιτ: την ειχα πετύχει τον Οκτώβρη κατά τύχη στο in.gr ενώ τώρα με ψάξιμο στο google ούτε καν τη βρήκα. Το ταμείο των δημοσιογράφων εξαιρέθηκε νυχτα από την ενταξη του στον ενιαίο φορέα των ασφαλιστικών ταμειων και οι υπάλληλοι του ΥπΟικ εξαιρέθηκαν νύχτα από το ενιαίο μισθολόγιο.

Όχι τίποτα αλλο,αλλά για να ξέρουμε ποιος κυβερνά πραγματικά τη χώρα αυτή...



Δεν υπάρχουν σχόλια: