Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Η Μεγάλη Ύφεση V : οι διεφθαρμένοι και εθνικοί προδότες Πολιτικοί

Νομίζω ότι αυτός είναι ο πιο ευκολος να αναλύσει κανείς από τους 3 παράγοντες της Μεγάλης Ύφεσης. Διεφθαρμένοι πολιτικοί που συντηρούσαν το πελατειακό κράτος (διόρισέ με για να σε ψηφίσω), έκαναν χάρες (σβήσε μου το πρόστιμο της εφορίας για να σε ψηφίσω) και έπαιρναν μίζες (...) συνετέλεσαν τα μέγιστα στο να βρεθεί στη σημερινή κατάσταση η χώρα.Το να γράψω ένα πύρινο άρθρο κατά των πολιτικών της Μεταπολίτευσης κανένα νόημα δεν έχει : θα συμφωνήσουν μαζί μου όλοι οι πολιτικοί των τελευταίων 38 ετών. Ακόμη και οι νόμοι που ψήφιζαν μεγάλωναν τις αδικίες (περνώντας φοροελαφρύνσεις για το Κεφάλαιο, φωτογραφικές διατάξεις για διάφορες συντεχνίες κοκ) και ενέτειναν τη διαφθορά και τη σήψη.Μην ξεχνάμε πως αυτό ήταν αμοιβαίο : τα λίγα μεγάλα ψάρια (πολιτικοί) έτρωγαν τα πολλά ο καθενας και έκαναν τα στραβά μάτια για τα πολλά μικρά ψάρια (δημόσιοι υπάλληλοι σε θέσεις ευθύνης) που ετρωγαν σαφώς λιγότερα (φακελάκια,γρηγορόσημα κοκ) ο καθένας,αλλά στο άθροισμα μάλλον ξεπέρασαν τα μεγάλα ψάρια (οπότε προκάλεσαν μεγαλύτερη ζημιά συνολικά). Επίσης,αφού είχαν γίνει όλα αυτά , η πολιτική ηγεσία της χώρας το 2010 (ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου) αποδείχθηκαν απολύτως ανίκανοι (στην καλύτερη των περιπτώσεων).

Το μόνο ενδιαφέρον είναι το ποιος έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη: αυτός που διόριζε ή αυτός που ψήφιζε για να διοριστεί; γιατί ναι μεν οι κυβερνωντες εδώ και 38 χρόνια έχουν φάει όλο το ανάθεμα σε αυτά τα ~3 χρονια λιτότητας,αλλά ,διάολε, επί 35 χρόνια δεν εκλέγονταν μόνοι τους οι βουλευτες : κάποιοι τους ψήφιζαν. Προσωπική μου άποψη είναι ότι φταίει πρώτα ο λαός που αφενός έμπλεξε σε αυτό το πελατειακό κράτος και αφετέρου στην κάλπη φρόντιζε να δίνει 85%-90% στο διεφθαρμένο δικομματισμό.Ναι,οι πολιτικοί έχουν πει ψέματα (λεφτά...υπάρχουν) ,έχουν κοροϊδέψει το λαό,αλλά "Fool me once,shame on you.Fool me twice,shame on me." .Άλλωστε, πολλοί δεν εξαπατήθηκαν ποτέ: απλά περίμεναν στην ουρά το ρουσφέτι τους.Συμφωνώ απόλυτα ότι ο κάθε λαός έχει τους πολιτικούς που του αξίζουν...

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ 38 χρόνια έχουν κυβερνήσει μόνο δύο,ακόμη και σήμερα πολλοί διστάζουν να δώσουν την ευκαιρία σε κάποιον άλλο,ενώ αρκετοί άλλοι έχουν ήδη προκαταβάλει το ποιόν κομμάτων χωρίς καμία κυβερνητική εμπειρία στο παρελθόν.Κρίνουν πριν καν να δουν γιατί έτσι τους βολεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: