Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Ωραίος καιρός σήμερα

Πολύ καλό καιρό είχε σήμερα.Όλη τη μέρα στριφογυριζε στο μυαλό μου ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια από τον Ισοβίτη του Αρκά. Τον Αρκά υποθέτω ότι τον ξέρετε όλοι , ο Ισοβίτης είναι το καλύτερο από τα δημιουργηματά του (σε αυτό νομίζω συμφωνούν όλοι).

Ο Ισοβίτης είναι ένας ισοβίτης (το όνομά του δεν το μαθαίνουμε ποτέ , σε κανένα από τα τέσσερα άλμπουμ) ο οποίος έχει καταδικαστεί από δικαστική πλάνη (δηλαδή είναι αθώος). Ζει στη φυλακή (προφανως) και είναι αφενός καλλιεργημένος (πραγματικά διαβασμένος) αλλά και βαθιά μελαγχολικός-απαισιόδοξος . Αν γραφόταν σήμερα ο ισοβίτης , μάλλον το μότο του θα ήταν το 'Same shit , different day...' και το αγαπημένο του χρώμα το μαύρο (κάτι μου θυμίζουν αυτά).Στη φυλακή ζει και ένα ποντίκι , ο Μοντεχρήστος , ο οποίος του μαυρίζει τη ζωή ακόμα περισσότερο με το δηκτικό , πικρόχολο , μαύρο μα πάνω και πριν απ'όλα , απόλυτα πετυχημένο χιούμορ του. Επίσης έχουμε τον Μάγειρα (ο καλύτερος χαρακτήρας όλων κατ'εμέ) , τον Δεσμοφύλακα , τον Γιατρό , τον Μελλοθάνατο , ακόμα έναν Κρατούμενο και τον Δικηγόρο , καθως και μερίκους ακόμα δευτερεύοντες ήρωες.

Το σκετσάκι που θα περιγράψω δεν είναι τόσο αστείο , αλλά αποτελεί μία ΜΑΖ (Μεγάλη Αλήθεια της Ζωής). Από Ισοβίτη μπορώ πρακτικά να απαγγείλω ΟΛΑ τα σκετσάκια ένα προς ένα, όσοι με ξέρετε μάλλον θα το έχετε διαπιστώσει. Πάμε λοιπόν , όπου "Ι" Ισοβίτης και όπου "Μ" Μοντεχρήστος :

Ι :Ωραία μέρα έχουμε σήμερα.
Μ:Και λοιπόν ?
Ι:Λοιπόν , συνήθως αισθάνομαι μίζερος και δυστυχισμένος , αλλά όταν ο καιρός είναι καλός, αλλάζει η διάθεσή μου...
Μ:Δηλαδή?
Ι:Αισθάνομαι δυστυχισμένος και μίζερος...


Αυτή η στιχομυθία στριφογυρνούσε στο μυαλό μου συνέχεια σήμερα κάπου ανάμεσα στα Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία Β , στα Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου και στις Κεραίες.

Btw , λατρεύω τον Αρκά , πεθαίνω για Αρκά, Αρκάς uber alles.
(καταραμένη γραμματοσειρά , δεν έχει Umlaut)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω τόσο για τον Αρκά όσο και για τον Ισοβίτη σαν καλύτερο, με μικρή διαφορά από τη Ζωή Μετά πάντως. Περισσότερο προσωπικά με ταιριάζει ο Μοντεχρήστος σαν χαρακτήρας(αν και το τεστ του Αρκά με βγάζει επιμόνως Γουρούνι..), οπότε θα έλεγα οτι αυτός είναι ο καλύτερος χαρακτήρας του. Αλλά ανάμεσα σε ΗΜ Πεδία, ΣΑΕ κλπ, ακόμα και ο Μοντεχρήστος θα σήκωνε τα χέρια ψηλά!

PS: über alles. Τόσο δύσκολο είναι πια; :P

voithostyrempora2 είπε...

Ρε άνθρωπε , σου χω πει να γράφεις ένα νικ να σε ξεχωρίζω. Να υποθέσω ότι είσαι ο μπουγατσα με τυρί? μπες Μέσσεντζερ να σου στείλω το δώρο σου από το http://voithostyrempora2.blogspot.com/2008/10/blog-post_09.html .