Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Περιττό να ρωτήσω ποιος κερδίζει ...

Μιας που τελειώνει ο μήνας , ας τον κλείσουμε ευχάριστα. Μεταφέρω δύο από τα πλέον αγαπημένα μου σκετσάκια από τον Ισοβίτη του Αρκά. Όπου 'Ι' ο Ισοβίτης και όπου 'Μ' ο Μοντεχρήστος .

Το πρώτο αναφέρεται στην κατάσταση στις φυλακές , αλλά στην πραγματικότητα ταιριάζει πολύ καλύτερα στις ζωές αυτών που είναι απ'έξω , είναι να γίνουν εκλογές όπως έχει πει η Κλημεντίνη (ένα σπουργιτάκι που το ταϊζει ο Ισοβίτης και για αντάλλαγμα του φέρνει νέα από τον έξω κόσμο) , οπότε και ακολουθεί η εξής στιχομυθία :

Ι: Το πουλάκι η Κλημεντίνη μου είπε ότι θα γίνουν εκλογές.
Μ:Και λοιπόν? τί σε νοιάζει εσένα ? ψηφίζεις?
Ι: Όχι , αλλά αν αλλάξοπυν τα πράγματα έξω , μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση στις φυλακές.
Μ:Διαβάζεις πολλά παραμύθια Ισοβίτη. Η κατάσταση στις φυλακές δε βελτιώνεται ποτέ.
Ι: Ισως . Αλλά σε κάτι πρέπει να ελπίζουμε. Αν δεν μπορούμε να ελπίζουμε και στις εκλογές , τότε σε τί ?
Μ:Δοκίμασε την μετεμψύχωση.

Το ζουμί είναι 'πρέπει να έχω μια ελπίδα , αν δεν έχω μια ελπίδα ,σε τί να πιστέψω ?' με απάντηση 'στη μετεμψύχωση'.Κι όποιος κατάλαβε , κατάλαβε.

Πάμε τώρα ίσως στην πλέον αγαπημένη μου σκηνή από Αρκά διαχρονικά μαζί με αυτή . Η παρακάτω σκηνή αποτελεί μεγάλη , τεράστια , τιτάνια ΜΑΖ (μαζί με το 'Επιτυχία είναι το να πηγαίνεις από τη μία αποτυχία στην άλλη χωρίς να χάνεις το κουράγιο σου.-Ουίνστον Τσώρτσιλ') :

Μ (βλέποντας τον Ισοβίτη σκεφτικό) : Τί κάνεις εκεί ισοβίτη ?
Ι: Τί να κάνω ? παλεύω με τη δυστυχία μου.
Μ:Περιττό να ρωτήσω ποιος κερδίζει...

Χωρίς περαιτέρω σχόλια πλέον του απολύτως προφανούς : προσκυνώ τη χαρη σου Αρκά (μου) .

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Την πρόλαβε την παρέλαση

Την πρόλαβε την παρέλαση ο Βαλβέρδε , παρά τα όσα ακούγονταν πριν κανα δίμηνο όταν αποκλειστήκαμε από την Ανόρθωση. Να παίζαμε και λίγο μπάλα . Με το σκηνικό που έχει διαμορφωθει νεκρός (ΠΑΟ) εναντίον πεθαμένου (ΑΕΚ) δεν παίρνεις εκείνες τις εκτός έδρας νίκες που χρειάζονται για να τους αφήσεις αρτάνες πίσω . Ανασταίνεις τον Αρη κατεβάζοντας αλλοπρόσαλη αρχική ενδεκάδα (έξω Γκαλέτι και Κοβάσεβιτς) αλλά και 16άδα (έξω ο Τζόρτζεβιτς). Το ματς με τον Διαγορα ούτε φαινόταν ούτε ήταν εύκολο. Ευτυχώς αποκλείσαμε τους Τσαμπίκους και τώρα πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε και τον Εργοτέλη ο οποίος μόλις πριν λίγες ώρες πήρε το διπλάκι του στην Αττική...

Ενας δημοσιογράφος που πραγματικά εκτιμώ είναι ο Κώστας Νικολακόπουλος του 'Φως των Σπορ' . Χωρίς ακρότητες , χωρίς να προκαλεί , ασχολούμενος πάντα με την ομάδα είναι πολύ έγκυρος και εύστοχος (και κολλητάρι του Μπάγεβιτς , αλλά αυτό στην παρούσα κατάσταση είναι μάλλον άσχετο).Διαβάστε τα δύο του τελευταία άρθρα :

Ο ΠΑΟ κάνει καλά μπλόκα στον Ολυμπιακό… Αλλά δεν ξεμπλοκάρει ο ίδιος…



Τα δικά μου τα ματάκια, που έλεγε και μία ψυχή, ξέρετε τι βλέπουν; Ο ΠΑΟ κάνει φέτος ωραία μπλόκο στον Ολυμπιακό. Μόνο που δεν μπορεί να ξεμπλοκάρει ο ίδιος ο ΠΑΟ…Μπλόκο. Δεν έχετε ακούσει τι σημαίνει μπλόκο;

Αλλά του Ολυμπιακού, είναι αλήθεια, ότι τα θέλει και ο…πισινός του. Ενώ ξέρει τι γίνεται, ενώ τα περιμένει, ούτε τα μέτρα του λαμβάνει, ούτε-κυρίως αυτό, διότι αυτό είναι το πρωτεύων-ανεβάζει την απόδοσή του. Και την πατάει, φυσικά, την παγίδα…

Γιατί το να χάσεις στην Τουρκία από τη Γαλατασαράι, που έχει πάρει κι ένα κύπελλο ΟΥΕΦΑ, είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από το να χάνεις από τον Άρη του…Κίκε Ερνάντεθ και να μην μπορείς να κερδίσεις τον ΟΦΗ του Φράντισεκ Στράκα.

Του δύστυχου Τσέχου, που με κατεβασμένο κεφάλι στη συνέντευξη Τύπου δήλωνε το Σάββατο, «συγνώμη, συγνώμη, δεν θα το ξανακάνω, δεν θα το ξανακάνω», αναφερόμενος στα όσα είπε στην πατρίδα του για οικονομικές σχέσεις μεταξύ ΠΑΟ και ΟΦΗ…

Τέλος πάντων, ας κάνουν ό,τι θέλουν στον Ολυμπιακό. Αλλά κι εγώ θα γράφω αυτά που βλέπω…

Για να είμαστε δε ειλικρινείς, ευτυχώς που υπάρχει κι ο…Ρέμος! Να΄ ναι καλά ο άνθρωπος. Το ξεχνάμε το περσινό ΠΑΟ-Ηρακλής 1-1; Η, το επίσης περσινό ΑΕΚ-Ηρακλής 1-2; Η, το Ολυμπιακός-Ηρακλής 3-1 της τελευταίας αγωνιστικής; Με αυτά τα αποτελέσματα δεν πήρε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα;

Ε, με το χθεσινό 2-2 στο Παναθηναϊκός-Ηρακλής, ο Ολυμπιακός παραμένει μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Λίγκας. Μηδέ του Ρέμου, ο ΠΑΟ θα ήταν τώρα τρεις πόντους πίσω από την κορυφή και μεθαύριο θα ισοβαθμούσε με τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση, με τη νίκη που θα κάνει επί του Εργοτέλη. Εντάξει ρε παιδιά, αν δεν κερδίσει και την ομάδα που χθες έφαγε πέντε στο γήπεδό της, τι να πω κι εγώ;



Ο Ολυμπιακός ποτέ δεν θα παίξει πλήρης!!!



Ο Βαλβέρδε το πρώτο πράγμα που λέει, όταν ερωτάται από άνθρωπο του Ολυμπιακού, από τον Σ. Κόκκαλη μέχρι τον τελευταίο…τροχό, γιατί η ομάδα δεν τραβάει, έχει να κάνει με τις απουσίες λόγω τραυματισμών. Εκεί παραπέμπει για τις εμφανίσεις της ομάδας, ιδίως εκτός έδρας.

Και ουσιαστικά αυτό το οποίο λέει ο Ισπανός τεχνικός είναι ότι με το που τελειώσουν τα προβλήματα των τραυματισμών και η ομάδα παίξει κομπλέ, θα παρουσιάσει ένα διαφορετικό, προς το καλύτερο, πρόσωπο.

Γνώμη μου είναι ότι ο Βαλβέρδε πολύ απλά θα πρέπει να το…ξεχάσει αυτό! Ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός κάποια στιγμή θα παίξει πλήρης! Σοβαρά τώρα. Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο στοιχείο που να με πείθει ότι θα δούμε την ομάδα σε κάποιο αγώνα κομπλέ!

Τα ίδια άκουγα και πέρσι από τον Λεμονή. Περίμενε κι αυτός να παίξει κομπλέ ο Ολυμπιακός, για να αποδώσει διαφορετικό ποδόσφαιρο. Περνούσαν οι μήνες, ο Ολυμπιακός πλήρης δεν έπαιξε ποτέ, μέχρι που απομακρύνθηκε ο Τάκης από τη θέση του…

Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν πρόκειται να δούμε τον Ολυμπιακό κομπλέ. Και κομπλέ σημαίνει να έχει ο προπονητής όλους τους καλούς παίκτες στη διάθεσή του. Δυστυχώς, δεν γίνεται αυτό στον Ολυμπιακό.

Με τους ξένους παίκτες του να προέρχονται από διάφορα προβλήματα και τους Έλληνες έμπειρους παίκτες του να είναι από 33 ετών και πάνω, ξεχάστε το. Πάντα θα ταλαιπωρείται ομάδα από απουσίες. Το ζητούμενο θα είναι να πρόκειται για νορμάλ αριθμό απουσιών κι όχι αυτό που γίνεται τώρα.

Και, βέβαια, να παρακαλούμε να μην έχει δίκιο ένας παλιός γιατρός της ομάδας, που εδώ και κάποιους μήνες έχει προβλέψει ότι με τα «περίεργα» που έκαναν πέρσι κάποιοι «επιστήμονες» στο Ρέντη, φέτος είναι που θα την πληρώσει ακόμη περισσότερο ο Ολυμπιακός από τραυματισμούς! Διότι, το κακό είναι ότι μέχρι στιγμής δικαιώνεται…

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2008

Μην πάει και χαμένο

Επειδή ανέβασα ένα κομμάτι εδώ , το παραθέτω για να μην πάει χαμένο :





Θέλω να σε ξεπεράσω



Στίχοι: Φοίβος Δεληβοριάς
Μουσική:
Φοίβος Δεληβοριάς
Πρώτη εκτέλεση: Φοίβος Δεληβοριάς

Θέλω να σ' αγγίξω κι είσαι πάλι μακριά
γράφω μόνο δυο λέξεις κι είναι πάλι πολλά
μα τι φταίει αυτός ο κόμπος που δε λύνεται
Θέλω να σε ξεπεράσω μα δεν γίνεται

Θέλω να ξεχάσω μα δεν βρίσκω κρασί
να θολώσω να φύγεις απ' τα μάτια μου εσύ
και τι φταίει και το νεράκι που δεν πίνεται
Θέλω να σε ξεπεράσω μα δεν γίνεται

Θέλω να περάσω απ' την άλλη πλευρά
στο σκοτάδι που φέγγεις να σου βάλω φωτιά
και δε φταίει αυτό το σπίρτο που δε σβήνεται
Θέλω να σε ξεπεράσω μα δεν γίνεται

Θέλω να σ' αγγίξω κι είσαι πάλι μακριά
γράφω μόνο δυο λέξεις κι είναι πάλι πολλά
μα τι φταίει αυτός ο κόμπος που δε λύνεται
Θέλω να σε ξεπεράσω μα δεν γίνεται

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

Κόψ'το στο Χ να πάμε σπίτια μας

Σε περίπου80 λεπτά ξεκινάει το Γαλατασαράι - Ολυμπιακός , όπου θα παίξουμε πρακτικά χωρίς αμυντικά χαφ : θα παίξουν κατά συνθήκη εκεί ο Αντζας που είναι στόπερ και ο Πατσατζόγλου που είναι δεξί μπακ (άλλο που παίζει εδώ και 2 χρόνια χαφ επειδή έχουμε πόσους παίκτες για δεξιά μπακ). Πώς να κόψει η ομάδα και να μοιράσουν τις μικρές οριζόντιες πάσες τα χαφ όταν δεν είναι χαφ?

Αν κάποιος έλεγε 'το κόβω στο Χ' , δε θα έμπαιναν καν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο , τουλάχιστον από τη μεριά του Ολυμπιακού. Με Στολτίδη , Ντουντου ,αλλά και Τζόρτζεβιτς υγιείς και έτοιμους πιστεύω ότι θα το μπορούσαμε το διπλό. Τώρα , δύσκολα...

Θα έρθει σύντομα μια ανάλυση του ρόστερ μας. Btw πιστεύω ότι έχουμε με διαφορά την καλύτερη αρχική ενδεκάδα των τελευταίων χρόνων (Νικοπολίδης , δεξιά Τοροσίδης , αριστερά Λεονάρντο , στόπερ Αντζας και Αβραάμ Παπαδόπουλος , στο κέντρο Στολτίδης και Ντουντου , αριστερά Τζόρτζβιτς , δεξιά Γκαλέτι και μπροστά Ντιόγο και Κοβάσεβιτς). Παίκτης κλειδί θα είναι ο Γκαλέτι ποιστεύω και είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε με Μπελούτρσι δεύτερο επιθετικό-οργανωτή-κόφτη σε ένα 4-4-1-1 που θα είναι 4-5-1 ,αλλά δεν το λέμε γιατί είμαστε ευγενικοί.

Το κόβω στο 1-1 και πάω σπίτι ελπίζοντας όπτι δε θα αποβληθεί ο Λέτο - fingers crossed.

ΥΓ.Αμα δούμε τον ΠΑΟ να περνάει φάση με 7 βαθμούς , τί να πω...
Πάντως στη Βρέμη βλέπω να βρέχει πολλά γκολ , κρατήστε το αυτο.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Εμπρός να πάρουμε το Αμστερνταμ... (το Ελσίνκι ξέχασες)

Μιας και σύντομα λέω να ασχοληθώ με το Σκοπιανό (κατά κάποιους , Μακεδονικό κατά κάποιους άλλους) , ορίστε ένα από τα αγαπημένα μου βίντεο , το οποίο ναι μεν βγάζει γέλιο , αλλά σε δεύτερο επίπεδο μάλλον ανατριχιάζει κάποιος όταν ακούει τέτοια πράματα από υψηλά ιστάμενο άτομο της εκκλησίας :

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

Πώς πάει η δουλειά?

Που λέτε όπως πήγαινα χθες το πρωί στη σχολή , διάβασα στην εφημερίδα αυτή την είδηση και φυσικά μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. . Άκουγα Δίεση 101,3 και Κώστα Αρβανίτη , ο οποίος κάνει εκπομπή 7-10 το πρωί κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή (ακούστε τον , πραγματικά αξίζει , πάντα στέκεται σε τρεις εφημερίδες διαβαζοντας τα πρωτοσέλιδα : Αυγή , Ελευθεροτυπία και Ριζοσπαστη ,επίσης , ακόμα καλύτερος είναι ο θεόφιλος Δουμάνης που κάνει 4-7 το απόγευμα και ασκεί πολιτική κριτική πιο αριστερά και από την Αυγή) όπου και άκουσα τον δημοσιογράφο να διαβάζει το παρακάτω απόσπασμα το οποίο εν μέρει μου εφτιαξε το πρωινό (ήμουν στο 242 και γελούσα μόνος μου , ειδικά μόλις διάβασε και την τελευταία φράση) .Απολαύστε λοιπόν και εσείς :


Πώς απαντούν οι επαγγελματίες, σε περίοδο αναδουλειάς, στην ερώτηση "πώς πάει η δουλειά?" :

Φούρναρης : ψίχουλα
Μανάβης: κολοκύθια
Αγρότης: ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι
Ανθοπώλης: μαρασμός
Υφασματέμπορος:πανί με πανί
Ψαράς:ούτε λέπι
Φαρμακοποιός:με το σταγονόμετρο
Ηλεκτρολόγος:δεν βλέπω φως
Υδραυλικός:μούφα η δουλειά
Mηχανικός αυτοκινήτων: στο ρελαντί
Εμπορος χαλιών: Χάλια
Κομμωτής:τρίχες
Ψιλικατζής:ψιλοπράγματα
Νεκροθάφτης:ψόφια πράγματα
Tυπογράφος: ούτε φύλλο
Ο απέναντι νεκροθάφτης: μεγάλη νέκρα
Βοθρατζής:σκατά
Ναυτικός: πιάσαμε πάτο
Στρατιωτικός: βήμα σημειωτόν
Πόρνη:αραχνιάσαμε
Χρηματιστής: δεκάρα τσακιστή
Πρωθυπουργός:Παραλάβαμε χάος

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Invisible



http://failblog.files.wordpress.com/2008/09/fail-owned-invisibility-win.jpg

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Να μου μιλάς μεσημέρι βράδυ και πρωί - είναι κομματάρα λέμε

Φέτος τον Ιούνιο , δηλαδή τον Ιούνιο του 2008 άκουσα ένα κομμάτι από το Τρίφωνο στο άλμπουμ 'Προσοχή ! Τρίφωνο'.Ομολογώ ότι όταν το πρωτοάκουσα δεν έδωσα σημασία στον στίχο και απλά μου έκανε εντύπωση η μουσική , οπότε και το αναζήτησα.Εν τέλει πρόσεξα και τον στίχο και τότε έμεινα περίπου άναυδος. Απολαύστε το , κατ'εμε, καλύτερο κομμάτι της εντεχνης ελληνικής μουσικής σκηνής για φέτος μέχρι στιγμής και ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών εδώ :







Να μ'αγαπάς

Στίχοι: Λίνα Νικολακοπούλου
Πρώτη εκτέλεση: Τρίφωνο


Να μ’ αγαπάς, να σταθούμε εδώ σε μια γωνιά
Να κοιταχτούμε λες κι ειν’ γιορτή, πρωτοχρονιά
Να με κρατάς αγκαλιά σφιχτά γιατί μου πήρε πολλά το εφτά
εκτός κι αν είπα εγώ το έλα σ' όλα αυτά

Μακάρι να ‘ναι η καρδιά μου ρόδι τυχερό
να στο χαρίσω να στάζει αγάπη ένα σωρό
Στα μαξιλάρια και στο χαλί να ξεχαστώ να μου λες πολύ
Κι ας κάνει ο φόβος κι άλλη τρύπα στο νερό

Να περπατάμε χέρι-χέρι ως το πρωί
Του τραμ οι ράγες κάτι ξέρουν δεν μπορεί
Τα χρόνια φεύγουν, γοργά περνούν και μ’ αναμνήσεις μετά γυρνούν
Μικρά τα ονόματα που όλα τα χωρούν

Να μ’ αγαπάς με τα λάθη μου όλα στη σειρά
Στο σινεμά στο κορμί μου κόλλα τρυφερά
Δεν ειν’ ο κόσμος ιδανικός, για το ταξίδι είναι δανεικός
Για να ‘χει όνειρα να κάνει ο ενικός

Να μου μιλάς μεσημέρι, βράδυ και πρωί
Στα ξαφνικά, στο μικρό μπλακ άουτ της Δ.Ε.Η.
Και μέχρι να ‘ρθει ξανά το φως, αυτός ο λόγος ο πιο κρυφός
θα δει ν’ ανοίγουμε μια πόρτα στη ζωή

Να μ’ αγαπάς εαυτέ μου σ’ έψαχνα παντού
Κι ενώ ενοχές κι αντοχές μου ‘δίναν ραντεβού
απ’ τα ακριβά μου στα πιο φθηνά κι απ’ τη φωλιά μου στο πουθενά
συναντηθήκαμε στη μέση του καιρού

Να μ’ αγαπάς, να σταθούμε εδώ σε μια γωνιά
Να κοιταχτούμε λες κι ειν’ γιορτή, πρωτοχρονιά
Να μου μιλάς σιγανά στ’ αυτί γιατί ακούνε την νύχτα αυτή
παλιά μου όνειρα που χρόνια είχαν κρυφτεί



Απλά υπέροχο. Και κάτι φαινομενικά άσχετο , αλλά πάντα επίκαιρο , μια διαπίστωση , η οποία ναι μεν δεν είναι ΜΑΖ (ακόμα) , αλλά είναι σε καλό δρόμο, εξαιρετικά αφιερωμένη λοιπόν :

Η απώλεια του χρήματος αποκαθίσταται σχεδόν πάντα,
η απώλεια της υγείας σπάνια,
η απώλεια του χρόνου ποτέ. ΤΩΡΑ!!!


Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Ωραίος καιρός σήμερα

Πολύ καλό καιρό είχε σήμερα.Όλη τη μέρα στριφογυριζε στο μυαλό μου ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια από τον Ισοβίτη του Αρκά. Τον Αρκά υποθέτω ότι τον ξέρετε όλοι , ο Ισοβίτης είναι το καλύτερο από τα δημιουργηματά του (σε αυτό νομίζω συμφωνούν όλοι).

Ο Ισοβίτης είναι ένας ισοβίτης (το όνομά του δεν το μαθαίνουμε ποτέ , σε κανένα από τα τέσσερα άλμπουμ) ο οποίος έχει καταδικαστεί από δικαστική πλάνη (δηλαδή είναι αθώος). Ζει στη φυλακή (προφανως) και είναι αφενός καλλιεργημένος (πραγματικά διαβασμένος) αλλά και βαθιά μελαγχολικός-απαισιόδοξος . Αν γραφόταν σήμερα ο ισοβίτης , μάλλον το μότο του θα ήταν το 'Same shit , different day...' και το αγαπημένο του χρώμα το μαύρο (κάτι μου θυμίζουν αυτά).Στη φυλακή ζει και ένα ποντίκι , ο Μοντεχρήστος , ο οποίος του μαυρίζει τη ζωή ακόμα περισσότερο με το δηκτικό , πικρόχολο , μαύρο μα πάνω και πριν απ'όλα , απόλυτα πετυχημένο χιούμορ του. Επίσης έχουμε τον Μάγειρα (ο καλύτερος χαρακτήρας όλων κατ'εμέ) , τον Δεσμοφύλακα , τον Γιατρό , τον Μελλοθάνατο , ακόμα έναν Κρατούμενο και τον Δικηγόρο , καθως και μερίκους ακόμα δευτερεύοντες ήρωες.

Το σκετσάκι που θα περιγράψω δεν είναι τόσο αστείο , αλλά αποτελεί μία ΜΑΖ (Μεγάλη Αλήθεια της Ζωής). Από Ισοβίτη μπορώ πρακτικά να απαγγείλω ΟΛΑ τα σκετσάκια ένα προς ένα, όσοι με ξέρετε μάλλον θα το έχετε διαπιστώσει. Πάμε λοιπόν , όπου "Ι" Ισοβίτης και όπου "Μ" Μοντεχρήστος :

Ι :Ωραία μέρα έχουμε σήμερα.
Μ:Και λοιπόν ?
Ι:Λοιπόν , συνήθως αισθάνομαι μίζερος και δυστυχισμένος , αλλά όταν ο καιρός είναι καλός, αλλάζει η διάθεσή μου...
Μ:Δηλαδή?
Ι:Αισθάνομαι δυστυχισμένος και μίζερος...


Αυτή η στιχομυθία στριφογυρνούσε στο μυαλό μου συνέχεια σήμερα κάπου ανάμεσα στα Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία Β , στα Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου και στις Κεραίες.

Btw , λατρεύω τον Αρκά , πεθαίνω για Αρκά, Αρκάς uber alles.
(καταραμένη γραμματοσειρά , δεν έχει Umlaut)

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Τεν Κάτε ζούμε , τον Τζιόλη για να δούμε

Και η απάντηση στο κουίζ των δύο τελευταίων ημερών είναι ο Τροντ Σόλιντ την Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2006 στο παιχνίδι Ολυμπιακός - Αιγάλεω 3-2 στον Ναό όπου είχε βάλει τον Ανατολάκη στη θέση ποιου δε θυμάμαι , αλλά αφενός πρέπει να ήταν χαφ , αφετέρου καμία απολύτως σημασία δεν έχει.Ακολουθεί αναλυση και παραλληλισμός (ενίοτε και παραληρισμός , ξέρετε εσείς).

Είναι λοιπόν Κυριακή 10 Δεκέμβρη 2006 και η ΑΕΚ έχει ήδη φέρει ισοπαλία 0-0 με την Ξάνθη στα Πηγάδια. Βρισκόμαστε 2 βαθμούς πάνω από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ πριν την έναρξη του παιχνιδιού και με νίκη πάμε στους 5 βαθμούς διαφορά και από τους δύο και αν τέλος πάντων δεν εξασφαλίζουμε το πρωτάθλημα , τουλάχιστον κάνουμε 'ένα τεράστιο βήμα για την επίτευξη του στόχου μας'. Το ματς ξεκινάει , εγώ και ο αδερφός μου ήμαστε στην 24 (κλασσικά , άλλωστε σχεδόν πάντα πάω στο πέταλο απέναντι από την 7 αφενός γιατί τα εισιτήρια είναι φθηνά και αφετέρου γιατί δεν αντέχω την 7) . Παιζουμε συμπαθητικά , αλλά το Αιγάλεω προηγείται 0-1 στο 22 και στο 51 γίνεται το 0-2. Το ήδη παγωμένο Καραϊσκάκη από τις μηδέν νίκες της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ εκείνης της περιόδου και τον αποκλεισμό της ακόμα και από το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ ξεσπά και ιδιαίτερα το πεταλο της 7. Ακούγονται βαριά συνθήματα κατά των παικτών και του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός , του Σωκράτη Κόκκαλη , τα οποία υιοθετήθηκαν και από (μικρό) μέρος της υπόλοιπης εξέδρας (για την ιστορία , εκείνη τη μέρα κόπηκαν μόλις 16.245 εισιτήρια , ήταν 14η αγωνιστική, που πρέπει να ναι κάτι σαν η χειρότερη επίδοση όλων των εποχών στον Ναό). Μία σημαντική διευκρίνηση : ο γράφων δε φώναξε κανένα σύνθημα που στρεφόταν κατά των παικτών ,του Σόλιντ , του Λούβαρη ή του Κόκκαλη , όχι γιατί δεν είχε κριτική να κάνει (ίσα-ίσα , είχα και έχω να τους σούρω πολλά) , αλλά γιατί εκείνη τη στιγμή έκρινε ότι αυτό που προείχε ήταν οι 3 βαθμοί και η περίπου εξασφάλιση του πρωταθλήματος , όπως εν τέλει έγινε.

Βρισκόμαστε λοιπόν στο 51ο λεπτό με το σκορ 0-2 και το ένα πέταλο να λέει τα εξ αμάξης .Στο 61 ο Γιάννης Οκκάς κάνει το 1-2, ενώ συνεχίζουμε να χάνουμε ευκαιρίες. Κατά το 70ο λεπτό ο Τροντ Σόλιντ κάνει μία από τις πλέον ανεξήγητες κινήσεις όλων των εποχών στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου : με το σκορ στο 1-2 σηκώνει για ζέσταμα τον Ανατολάκη. Μόλις το είδαμε αυτό με τον αδερφό μου (οι παίκτες στον Ναό κάνουν ζέσταμα στη μεριά του πετάλου της 24) , πραγματικά απορήσαμε : πώς γίνεται να χάνεις 1-2 από το Αιγάλεω μέσα στο Φάληρο και να σηκώνεις για ζέσταμα ένα στόπερ ...

Στο 82 ο Ζούλιο Σέζαρ κάνει το 2-2 και στο 87 ο Σόλιντ δίνει εντολή να περάσει αλλαγή ο Ανατολάκης . Στο 88 γίνεται το 3-2 από τον Φέλιξ Μπόρχα (τον άνθρωπο που αποκτήθηκε επειδή 'πηδάει ψηλά' , βέβαια όπως έχει αναλύσει και ο Αντώνης Πανούτσος : 'πηδάει ψηλά μόνο όποιος μένει ρετιρέ και φέρνει στο σπίτι βιζιτούδες') και στο 89 , με τη σέντρα περνάει στο παιχνίδι ο Ανατολάκης (η μπάλα δεν είχε προλάβει να βγει άουτ από τη στιγμή που ο Σόλιντ έδωσε την εντολή για αλλαγή) , ο οποίος αγωνιστηκε περίπου 5 λεπτά με τις καθυστερήσεις και μάλιστα έκανε και 2-3 απομακρύνσεις , βοηθώντας την ομάδα να κρατήσει την νική. Οταν κάνουμε το 3-2 και βλέπουμε τον Ανατολάκη να μπαίνει μέσα αμέσως σχολιαζουμε με τον αδερφό μου ότι 'ο ψαράς το είχε δει το όνειρο , προσκυνω τη χάρη σου Νορβηγέ μου και πραγματικά ο Σόλιντ ΒΛΕΠΕΙ ΠΟΛΛΗ ΜΠΑΛΑ'. Είναι μία από τις πιο κουφές αλλαγές στην Ιστορία (σηκώνεις για ζέσταμα στόπερ ενώ χάνεις 1-2 και του λες να μπει με το σκορ στο 2-2 ) , αλλα η πράξη τον δικαίωσε...

(περισσότερες λεπτομέρεις για εκείνο το επικό ματς υπάρχουν εδώ)

Πώς την είχε καταλάβει τη δουλειά ο Νορβηγός , είναι ένα μεγάλο αναπάντητο ερώτημα της ζωής μαζί με το αν ο Ζιοβάνι είναι δεκάρι ή δεύτερος επιθετικός...

Πάμε τώρα και στον Τεν Κάτε. Χάνει από την Ανόρθωση με 3-1 και βάζει μέσα τον Τζιόλη στη θέση του Ζιλμπέρτο Σίλβα . Γιατί ? μπορώ να κάνω δύο υποθέσεις :
α)είχε δει το όνειρο , όπως και ο Τροντ , απλά σε εμάς τα γκολ μπήκαν και στον ΠΑΟ όχι
β)ξέρει , είναι σίγουρος ότι μετά το τέλος και της 6ης αγωνιστικής ο ΠΑΟ θα ισοβαθμήσει με την Ανόρθωση ενώ θα την έχει κερδίσει 2-0 στο ΟΑΚΑ , οπότε η κίνηση του ήταν μάλλον λογική : ήθελε να κρατήσει το 3-1 για να περάσει στην ισοβαθμία τους Κυπριους , αυτό και αν είναι αληθινό ποδοσφαιρικό όραμα.

Αν συνδυάσουμε τώρα την πρόβλεψη του Τεν Κατε με τη δεύτερη Αθλητική Προφητεία μου, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα (και αποκλείοντας την τριπλή ισοβαθμία) ότι η τελική κατάταξη του ομίλου θα είναι : 1.Ιντερ 2.ΠΑΟ 3.Ανόρθωση 4.Βέρντερ Βρέμης ή 1.Βέρντερ Βρέμης 2.ΠΑΟ 3.Ανόρθωση 4.Ιντερ , αλλά προσοχή , μόνο αν ισχύσει η πρόβλεψη του Τεν Κάτε...

Τέλος για όσους δεν κατάλαβαν από χθες το 'We have 12 more points to win' , ήταν η μόνιμη απάντηση του ψαρά Τροντ Σόλιντ όταν χάναμε στο Τσάμπιονς Λιγκ : πριν την πρώτη αγωνιστική έλεγε 'We have 18 points to win' , πριν τη δεύτερη έλεγε 'We have 15 more points to win' , πριν την τρίτη έλεγε 'We have 12 more points to win' και πριν την τέταρτη έλεγε 'We have 9 more points to win' και κάπου εκεί το έκοβε γιατί καταλάβαινε ότι είχαμε αποκλειστεί , μάλιστα τη μία χρονιά χωρίς νίκη (νέο αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του Ολυμπιακού στο τσάμπιονς Λιγκ) και την άλλη με μία νίκη και αυτή , την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην αδιάφορη Ρεάλ Μαδρίτης με σύνολο 4 βαθμούς (ισοφάριση της δεύτερης χειρότερης επίδοσής μας όλων των εποχών).

Και όπως λέει και ο φίλος μου ο (ΑΕΚτζης) mach3 , τώρα ο Τροντ θα μπαλώνει τα δίχτυα του απολαμβάνοντας την παχυλή αποζημίωσή του και μονολογώντας 'We have 17 more fish to catch' ...

Σημείωση : μπορεί στο ματς με το Αιγαλεω να μην είχα φωνάξει τα συνθήματα εκίνα , αλλά αφού είχαμε κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα και τη μέρα της φιέστας ήμουν και εγώ στο γήπεδο και φώναξα όλα τα συνθήματα που ήταν επικριτικά προς τη διοίκηση αποφεύγοντας να συμμετάσχω στα υβριστικά κατά του Λούβαρη και Κόκκαλη συνθήματα. Επίσης εκείνη τη χρονιά ο ΠΑΟ τις τελευταίες αγωνιστικές ξεφτιλιζόταν από κάθε ομάδα εναντίον της οποίας έπαιξε , κατα σειρά δεν κέρδισε : Εργοτέλη (έχασε 0-1 στο ΟΑΚΑ) , Ατρόμητο Αθηνών (έχασε 1-2 στο ΟΑΚΑ) , Απόλλωνα Καλαμαριάς (1-1 στην Καλαμαριά) , Άρη (0-1 στο ΟΑΚΑ) , Λάρισα (1-1 στο Αλκαζάρ) και Κερκυρα (2-2 πρέπει αν ήταν σε ουδέτερο γήπεδο) . Τελικά τερμάτισε 17 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό (με 54 βαθμούς έναντι 71 που είχαμε εμείς) και έχασε και το Κύπελλο από την ΑΕΛ . Είχαν πολλή πλάκα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων εκείνη την εποχή, για τα οποία (και ειδικά για το Gontzos Sports ετοιμάζω αφιέρωμα) θα υπάρξει λογικά κάποια στιγμή ειδικό άρθρο. Επίσης είχε φάση ότι μετά τα συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο ΟΑΚΑ , η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟ αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα στη Λεωφόρο γιατί 'το ΟΑΚΑ είναι μεγάλο στάδιο και με στίβο , οπότε είναι δύσκολο να γίνει έδρα' , ενώ φέτος γύρισε στο ΟΑΚΑ επειδή μετά τις ισοπαλίες με Ηρακλή και Ξάνθη στη Λεωφόρο η διοίκηση είπε ότι 'η Λεωφόρος εχει μικρό αγωνιστικό χώρο , οπότε οι μικρές ομάδες που κλείνονται πίσω ευνοούνται από αυτό και δεν μπορούμε να βάλουμε έυκολα γκολ'. Μιλάμε για το απόλυτο ξεβράκωμα και την υπέρτατη κωλοτούμπα...

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Hint given

Επειδή σας βλέπω ότι δυσκολεύεστε (ή απλά αδιαφορείτε) στην απάντηση του χθεσινού κουίζ , θα σας βοηθήσω. Η αλλαγή αυτή έγινε λοιπόν τον Δεκέμβρη του 2006 από τον Τροντ Σόλιντ στο Καραϊσκάκη. Νομίζω ότι τώρα έγινε πολύ εύκολο.Για να δούμε...

Απάντηση μάλλον αύριο.

Α ρε Τροντ ψαρά , τώρα θα κάθεσαι έξω από το Τροντχαιμ , θα μπαλώνεις δίχτυα , θα τρως τα λεφτά της αποζημίωσης και θα μονολογείς 'We have 12 more points to win'. Παλιά και αγαπημένα.

Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

ΑΝΟΙΚΤΟΝ

Ξαναανοίξαμε και σας περιμένουμε. Η (εξεταστική) καταιγίδα πέρασε και η ταμπέλα του καταστήματος από το 'ΚΛΕΙΣΤΟΝ' γύρισε επιτέλους και πάλι στο 'ΑΝΟΙΚΤΟΝ'. Για όσους περίεργους αναρωτιούνται πώς τα πήγα , να τους πω ότι ίσως να μη σάρωσα στα μαθήματα που πέρασα , αλλά έκανα σαφή βήματα προοδου σε διάφορα στρατηγικά μαθήματα, βήματα προοδου που μπορεί και να μη με φέρνουν σε προβιβάσιμο έδαφος , αλλά σίγουρα με βοηθούν να πλησιάσω σε αυτό. Εξεταστική όμως τέλος και επιτέλους λίγη ξεκούραση μέχρι και σήμερα , μιας και αύριο ξεκινάει το εξάμηνο και οι διαλέξεις (τα εργαστήρια έρχονται και αυτά).
Είπα ότι θα λείψω 10 μέρες και τόσες έλειψα (συν μία που ήταν άδεια από τη σημαία - οδοιπορικά) .

Καινούριο εξάμηνο , καινούρια μαθήματα , ξεκινάω όπως πάντα γεμάτος ελπίδες (οι οποίες κατά κανόνα συντρίβονται πιο εντυπωσιακά και από το Concorde ) . Για να δούμε.

Εν τω μεταξυ αυτές τις 10 μέρες συνέβησαν διάφορα αθλητικά και μη γεγονότα άξια σχολιασμού.Αλλά τουλάχιστον άρχισαν να μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους : κερδίσαμε την ΑΕΚ 2-0 και σταμάτησαν να μιλάνε οι ΑΕΚτζήδες και ο ΠΑΟ έχασε στην Κύπρο οπότε σταμάτησαν να μιλάνε και οι φίλοι μου οι πολυμετοχικοί. Μεγάλη ανάλυση χωράει η τεράστια αλλαγή του Χεν Τεν Κάτε , όπου με το σκορ στο 3-1 έβγαλε αμυντικό χαφ (Ζιλμπέρτο Σίλβα) και έβαλε αμυντικό χαφ (Τζιόλης και δικαίωση Γκόντζου : ΓΚΟΝΤΖΟΣ , ΓΚΟΝΤΖΟΣ, ΓΚΟΝΤΖΟΣ που φωνάζει και ο Μαχαίρας στο πρωινό 5-7 του NovaSport FM) .

Αυτή η αλλαγή σηκώνει μεγάλο ποστ , αλλά προς το παρόν προκαλώ τον υποψιασμένο αναγνώστη να γράψει στα σχόλια ποια αλλαγή θυμίζει . Για να βοηθήσω πρόκειται για αλλαγή σε ματς προ διετίας , για την ακρίβεια τον Δεκέμβρη του 2006 ...

ΥΓ. Από την ερώτηση εξαιρούνται όσοι φίλοι μου έχουν ήδη ακούσει-απολαύσει την απάντηση live καθώς και συγγενείς τους έως και β' βαθμου. Όποιος απαντήσει πρώτος στο διαγωνισμό κερδίζει ένα δωρεάν αντίγραφο της φωτογραφίας με το κοντοσούβλι που βλέπετε στα δεξιά σας (προσοχή , το αντίγραφο , όπως άλλωστε και το πρωτότυπο , δεν τρώγεται) .

ΥΓ.2 Άμεση προτεραιότητα είναι αύριο να γράψω την απάντηση του διαγωνισμού και να απαντήσω σε όσα σχόλια δεν έχω ακόμα απαντήσει : σας ζήτησα να κάνετε σχόλια και έχω αφήσει κάμποσα αναπάντητα , είμαι ασυγχώρητος.

ΥΓ.3 Για όσους θέλετε κάτι γλυκό , ρίξτε μια ματιά στο βιντεάκι που ανέβασα. Σύντομα έρχεται αποθεωτικό ποστ για Αυτή , υπομονή : Ο Καιρόc Γαρ Εγγύc .