Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Το blog που απεχθάνεται τα κλισέ...

Hello World (again), όπως θα έλεγαν και οι συνάδελφοι Πληροφορικάριοι. Here we go (not again , at least not yet). Πρώτη 'επίσημη' ανάρτηση στο blog . Ας ξεκινήσουμε με ένα mini-disclaimer .

Στο παρόν blog θα γράφω σε ιδιαίτερα προσωπικό στυλ. Θα χρησιμοποιώ πολύ το πρώτο ενικό (στο γραπτό λόγο , υπό κανονικές συνθήκες , δε χρησιμοποιώ πρακτικά ποτέ το πρώτο ενικό , ενώ όταν αναφέρομαι στον εαυτό μου το κάνω στο τρίτο ενικό , ξέρω , ξέρω Ιούλιος Καίσαρας and stuff, πάντως είναι inappropriate να μιλάς στο πρώτο ενικό στο γραπτό λόγο) , θα χρησιμοποιώ πολλές και συχνά μακροσκελείς παρενθέσεις (μάλλον το προσέξατε ήδη , τις λατρεύω τις παρενθέσεις , όπως άλλωστε και ο Αλέξης Σπυρόπουλος) και αρκετές φορές πιο πολύ θα φροντίζω να διατυπώνω την άποψή μου (αναλυτικά) παρά ντε και καλά να τη θεμελιώνω σε απόλυτα στέρεα επιχειρηματα (ακριβώς το αντίθετο από ένα μαθηματικό θεώρημα δηλαδή).Όμως , προσοχή , τα απόλυτα στέρεα επιχειρηματα φυσικά και θα υπάρχουν , αλλά μιας και δε συμπαθώ ιδιαίτερα τους μονολογους παρά μόνο όταν ξεκινάω τα παραληρήματά μου (ξέρουν οι φίλοι μου) , τα απόλυτα στέρεα αυτά επιχειρηματα θα μένουν στην αφάνεια μέχρι να υπάρξει κάποια παρέμβαση από κάποιο σχόλιο. Αφήστε σχόλια , ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ .

Πόσο θα γράφω ? θα δείξει. Διαφωνώ με την άποψη ότι 'ο blogger πρέπει να γράφει κάθε μέρα' : ο blogger πρέπει να γράφει ακριβώς όταν έχει κάτι να πει. Μοναδικός κανόνας του blog (πέραν του στοιχειώδους της ευπρέπειας) : όχι στην υποκρισία και όχι στα κλισέ. Ήθελα μάλιστα να βάλω τίτλο της σελίδας το 'Το blog που σπάει τα κλισέ' , αλλά τελικά επέλεξα (προς το παρόν τουλάχιστον) το αγαπημένο μου μότο που αποτελέι Μεγάλη Αλήθεια της Ζωής (ΜΑΖ).

Τί θα γράφω ? κυρίως Πολιτικά , Αθλητικά (σκίζω απο πρωτοτυπία στη θεματολογία , αλλά περιμένετε να κρίνετε και το περιεχόμενο) , Τεχνολογικά (κυρίως Broadband Connections & Networking) , Μαθηματικά , θα δημοσιεύω αγαπημένα μου τραγούδια με το αντίστοιχο λινκ στο youtube , θα αναδημοσιεύω άρθρα από αγαπημένους μου δημοσιογράφους (συνήθως του Αντώνη Πανούτσου) και σκετσάκια από τον ΘΕΟ Αρκά (κυρίως από τον παντοτινά αξεπέραστο Ισοβίτη) , τίποτα περίεργο που θα πετύχω στο Ιντερνετ , καμιά μεγάλη ανάλυση της ζωής και ίσως κανα αποθεωτικά άρθρο για το Ευάκι (άφησα και εδώ για το τέλος κάτι γλυκό).

Επόμενη ανάρτηση ? μιας και βρίσκομαι στην αρχή της επαναληπτικής εξεταστικής της σχολής μου , θα δούμε. Αν δεν έχετε τί να κάνετε ρίξτε μια ματιά στο φόρουμ μας : θα βρείτε κάπου στα 4.000 ποστ μου , οπότε δε θα βαρεθείτε .

Αντε Καϊλή μας αρχή λοιπόν.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kali arxi tirempora! eprepe na to xes arxiseis pio nwris alla kalio arga para potes! good luck

Ανώνυμος είπε...

egw eimai allos anonymos, kamia sxesi me ton prohgoumeno, aplws den exw blog kai emfanizomai etsi, (akalestos dld)

Den prospathw na sou klepsw tin doxa m8, ante kali arxi kai akoma kaliteri synexeia...!!!

Anyparktos είπε...

endiaferonta fainontai ta 8emata p 8a asxoli8eis..ade kali arxi..

voithostyrempora2 είπε...

Να'στε καλά παιδιά. Μόλις συμπληρώσω μία κρίσιμη μάζα δημοσιεύσεων θα ξεκινησω να λινκάρω σιγά-σιγά το blog .

:)

(οι δύο ανώνυμοι είναι δύο φίλοι μου οπότε κατά καιρούς τα σχόλιά τους μπορεί να είναι ελαφρώς ακατανόητα, ο ανύπαρκτος δεν υπάρχει :P:P:P)

Ανώνυμος είπε...

καιλη αρχη, περιμενω πως και πως αναλυσεις επι αναλυσεων και φυσικα πεπλεγμενες παρενθεσεις...

voithostyrempora2 είπε...

Οι αναλύσεις θα έρθουν όταν θα αρχίσει να αποδίδει το 4-4-2 του Βαλβέρδε , ίσως και λίγο νωρίτερα.

Οσο για τις πεπλεγμένες παρενθέσεις , από παλιά είχα την απορία πώς βάζεις παρένθεση σε μία φράση που βρίσκεται εντός παρενθέσεως. Κατα καιρούς έχω δει στα φόρα στα οποία συμμετέχω διάφορες μεθόδους. Η μία είναι να βάζεις την παρενθετική φράση ανάμεσα σε κόμματα , μία άλλη είναι ανάμεσα σε δύο παύλες (-) ή κάτι παρόμοιο. Τα δύο καλύτερα είναι α)να βάλεις ακόμα μία παρένθεση σε μία παρενθεση και έτσι αν έχεις το "(μπλαμπλα(φραση μπλα) μπλαμπλα)" καιβ) η κορυφαία όλων και μαθηματικοποιημένη είναι η εξωτερική φράση να μπαίνει σε αγκύλη και η εσωτερικά σε παρένθεση δλδ "[μπλαμπλα (παρενθεση μέσα σε παρένθεση) μπλαμπλαμπλα]". ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ , κορυφή ο παίχτης :).

mach3 είπε...

Άντε και καϊλή σου αρχή συμφοιτητά!!! Δεν έχω διαβάσει κάτι ακόμα, αφήνω το σχόλιο εκ των προτέρων και αφήνω το σεντονάκι για αργότερα...

voithostyrempora2 είπε...

Πάλι πήγες φια φαί? χώνευε και μη ερεύνα.

Αντε Καιλή μας αρχή συνάδελφε.

Ανώνυμος είπε...

Επ! Καλωστον!